Türkiye 'oyun' kurucu

Türkiye yaklaşık 2 yıl içinde yaptığı 2 milyar dolara yakın oyun şirketi satışıyla dünyada taşları yerinden oynattı. League of Legends oyunuyla dünyayı kasıp kavuran Riot Games’in Ülke...

Türkiye yaklaşık 2 yıl içinde yaptığı 2 milyar dolara yakın oyun şirketi satışıyla dünyada taşları yerinden oynattı. League of Legends oyunuyla dünyayı kasıp kavuran Riot Games’in Ülke Müdürü Erdinç İyikul ve teknoloji yatırım fonu Earlybird Venture Capital kurucusu Cem Sertoğlu, Türklerin başarı sırlarını anlattı. 2022’de de bu yılki gibi ciddi satın almalar bekleniyor.

ABD’li dev oyun şirketi Zynga’nın yaklaşık iki yıl içinde Türk oyun şirketlerine yaptığı 2 milyar dolara yakın yatırım, Türkiye’yi bu alanda üs haline getirdi. Önce Peak Games’i 1.8 milyar dolara, hemen ardından ise Rollic Games’in yüzde 80'ini 168 milyon dolara satın alan Zynga, geçen hafta ise Rollic bünyesine 3 yerli oyun stüdyosu daha kattı. Bu durum, ABD dışında Çin, Japonya, Güney Kore, Almanya gibi yazılım dahisi ülkeleri bile ‘Türkiye şimdi ne yapıyor?’ diye incelemeye ve yetenek avcılığına teşvik etti.

EN İYİLER ARASINDA

Yerli oyunları bu kadar cazip kılan en büyük etken, kuşkusuz dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişinin ilgisini çekmeyi başarmış olması. Öyle ki artık Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok yabancı şirket bile buradaki üst düzey yöneticilerini Türkler’den seçiyor. Bunlardan biri de League of Legends oyunuyla dünyayı kasıp kavuran Riot Games. Çinli dev şirketin Ülke Müdürü Erdinç İyikul, oyun dünyasının en iyi yöneticilerinden biri olarak gösteriliyor. İyikul, Türkiye’nin başarı sırrını POSTA’ya yorumladı.

FIRSAT KOLLANIYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar