Tablette dev yarış

Teknoloji dünyasında en acımasız rekabet kuşkusuz tabletlerde yaşanıyor. İlköğretim çağındaki çocukların da dersleri tablet eşliğinde yapmaya alışması küçülen pazarı yeniden hareketlendirdi.

Kampanyalar uzarken onlarca güçlü cihazın fiyatı 1000 TL’nin altına düştü.

Tablette donanım ve yazılım teknolojisi telefondaki gibi aynı hızla güçlenirken özellikle ortaüst segmentte fiyatlar düşmeye başladı. Bunun en büyük nedeni yerli üreticilerin Türk halkına ürünlerini sevdirmesi. Bu da fiyat belirlemede yerli üreticinin artık ciddi söz sahibi olması anlamına geliyor. İkinci neden ise ilkokul çocuklarının bile ödevlerini tabletle yapmaya başlaması.

KONTROL UYGULAMASI

Veliler, internet dünyasında eğitici öğretici içerikler ve oyunlar konusunda hızla bilinçleniyor. Ayrıca zararlı içeriklere karşı uzaktan nasıl kontrol sağlayacaklarını da öğrenmeye başladılar. Halihazırda onlarca ‘ebeveyn kontrol uygulaması’ mevcut. Yani isteyen veli, çocuğunun sanal alemde attığı her adımı görebiliyor. Bu durum da daralan tablet pazarının yeniden canlanmasını sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar