Para ve kartları yıkayan makine

Vestel’in güneş ışınlarının temizleme özelliğinden ilham alarak geliştirdiği ‘gün ışığı teknolojisi’ çamaşır makinesi, buzdolabı, klima ve bulaşık makinesinde...

Vestel’in güneş ışınlarının temizleme özelliğinden ilham alarak geliştirdiği ‘gün ışığı teknolojisi’ çamaşır makinesi, buzdolabı, klima ve bulaşık makinesinde kullanılmaya başlandı. Hava kalitesini yüzde 100 artırarak virüs ve bakterileri yok eden sistem, beyaz eşyada yeni bir devrin de kapısını açmış oldu. Bu teknoloji sayesinde artık çamaşır makinesinde para, kredi kartı ve cüzdan bile temizlenecek.

DOĞAL KORUYUCU

Türk Standardları Enstitüsü’nden (TSE) Covid-19 (koronavirüs) Güvenli Üretim Belgesi aldıklarına dikkat çeken Vestel’in Üst Yöneticisi (CEO) Turan Erdoğan, ”Güneş ışığı yaşamımızı beslerken, aynı zamanda temas ettiği noktalarda hava kalitesini artırarak bizi zararlı oluşumlara karşı koruyor.

İşte biz de doğadan, yaşam kaynağımız güneşten ilham alarak gün ışığı teknolojisini geliştirdik. Bu teknolojiye sahip buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri ile klimalar ürettik” dedi.

SUSUZ TEMİZLİK

Turan Erdoğan, şu bilgileri verdi: “Bu teknoloji bakteriyi yüzde 99.9 uzaklaştırıyor. Ayrıca ‘alerji uzmanı’ programı da yine kedi, köpek tüyü, polen, ev tozu akarı ve bakterileri çamaşırlarınızdan uzak tutuyor. ‘Susuz gün ışığı’ adını verdiğimiz program ise su kullanmadan sterilizasyon sağlıyor. Özel ışıkla 29 dakikada çamaşır, ayakkabı, kağıt para, kredi kartı ve cüzdan gibi günlük hayatta sık temas edilen birçok eşya, kolayca hijyenik hale geliyor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar