Pandemide motosiklet aşkı

Pandemi nedeniyle toplu taşımaya binmeye çekinen binlerce kişi küçük hacimli yani 50 cc ve altı motosiklet ve elektrikli bisikletlere hücum etti. Satışlar geçen yılın ilk 6 ayına göre küçük...

Pandemi nedeniyle toplu taşımaya binmeye çekinen binlerce kişi küçük hacimli yani 50 cc ve altı motosiklet ve elektrikli bisikletlere hücum etti. Satışlar geçen yılın ilk 6 ayına göre küçük hacimli motosikletlerde yüzde 61 artarak 26 bin 48 adede yükseldi. Elektrikli bisiklet satışları ise 1000’li rakamlardan 6 bin adetlere kadar çıktı. Korona sürecinde en az 15 bin kişi hayatında ilk defa motosikletle tanıştı. Artan yoğun talep neredeyse tüm şehir planlamalarına da yansımaya başladı.

‘B’ EHLİYETİ YETTİ

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, pandemi süreciyle birlikte motosiklete olan talep patlamasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Korona süreci satışları ciddi ölçüde artırdı. Çünkü sosyal mesafe için bireysel kullanımlı araçlar tercih edildi. Toplam motosiklet pazarı yüzde 9 büyürken 50 cc altı araçların satışları yüzde 61’e kadar çıktı. Bunda en büyük etken küçük hacimli motorları B ehliyeti olan herkesin sürebilmesi. Yani eksra bir uğraşa gerek olmaması.”

A'DAN Z'YE DONANIM

Bu haftaki yazımızda kullanımı artan motosiklette bazı güvenlik teknolojilerini ve sürüşü kolaylaştırıcı yazılımları işledik. Kaskından lastik ve konsollarına kadar A’dan Z’ye sürücüyle iletişim halinde olan bu teknolojilerin bazıları ekstra donanım olarak da satışa sunuluyor. Her an kendinizi güvende hissedebileceğiniz bu tür donanımlar için yüksek fiyatlar ödemek istemiyorsanız iyi bir piyasa araştırması yapmanızda fayda var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar