Oturduğunuz yerden uzayı keşfedin

Yerli imkanlarla son beş yılda en iyi uçan arabayı ve uyduları geliştiren, yeni nesil insansız hava araçları ile parmak ısırtan ve dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu olan TEKNOFEST’e ev sahipliği...

Yerli imkanlarla son beş yılda en iyi uçan arabayı ve uyduları geliştiren, yeni nesil insansız hava araçları ile parmak ısırtan ve dünyanın en büyük teknoloji organizasyonu olan TEKNOFEST’e ev sahipliği yaparak akılalmaz girişimlerin önünü açan Türkiye, artık uzaya çıkmak için hazırlıklara başladı. İlk hedef Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te aya gitmek.

GÖNÜLLÜ MÜSÜNÜZ?

Son 10 günde sosyal medyada en çok uzay ve ay konuları tartışıldı. Bunun en büyük nedeni ise oraya gönüllü bir vatandaşın gönderilebileceğinin açıklanması oldu. Her ne kadar bu şanşlı kişi arasında olmasak da, oturduğumuz yerden uzayın tüm derinliklerini gözlemleyeceğimiz mobil uygulamalar geliştirildi. Bu hafta sıcağı sıcağına dijital dünya bu alanda neler yapmış hep birlikte görelim.

NASA SELFIES

Bu uygulama, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) büyüleyici uzay görüntülerinin önünde sanal uzay kıyafetleriyle selfie çekmenizi sağlıyor. Tıpkı uzaydaymışsınız gibi en gerçekçi 3 boyutlu süslemeler yapılıyor. Bunu yaparken arka plandaki görüntülerle ilgili de size bilgi veriyor ve evreni keşfetmenize yardımcı oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar