Mutfakta cepten kontrol

Yaşamın büyük kısmını evlerde geçirdiğimiz pandemi sürecinde ‘yoğun hijyen’ ve direnç artırıcı ‘sağlıklı beslenme’, vatandaşın hayat felsefesi haline geldi. Mutfakta...

Yaşamın büyük kısmını evlerde geçirdiğimiz pandemi sürecinde ‘yoğun hijyen’ ve direnç artırıcı ‘sağlıklı beslenme’, vatandaşın hayat felsefesi haline geldi. Mutfakta, kişisel bakımda ve ev temizliğinde köklü değişimler yaşandı. Örneğin mutfakta fazla zaman kaybettirmeyen pratik yemek aletleri ve berbere ya da kuaföre gitmemek için alınan kişisel bakım setleri öncelikli cihazların başında yer aldı.

Pazarın hızla büyüyen ve bütün dünyaya ihracat yapan yerli oyuncusu Arzum’un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, bu dönemde evlerde yaşanan değişim süreçlerini, üzerinde çalıştıkları uzaktan kontrol edilebilen yeni ürünleri ve hedeflerini POSTA’ya anlattı. Kolbaşı, "Bu süreçte en büyük talebi ‘Panetti’ ekmek yapma makinemizde, Shake’n Take Kişisel Blender’ımızda, Türk kahvesi markamız OKKA’da, saç, sakal ve kadın bakım ürünlerinde gördük” dedi.

Bu süreçte ayrıca Türkiye’de bir ilk olan elektrikli modern sefer tası Foodie’ye de ciddi taleplerin olduğuna dikkat çeken Kolbaşı, şöyle devam etti: “e-ticaret öncelikli satış kanalı haline geldi. Mart ayının ilk yarısından mayıs sonuna kadar olan dönemde 2019’a göre yüzde 144’lük artış gözlemledik. Arzum olarak her sene sattığımız 4 milyon adet ürünü 40 farklı ülkeyle buluşturuyoruz. 3 yıl garanti veren ilk firmayız. Arzum App’i de kullanıma açtık.”

Araştırma ve geliştirmeye (Ar- Ge) büyük bütçeler ayırdıklarını da ifade eden Kolbaşı, kısa süre sonra pazara sunacakları uzaktan yani cep telefonundan kontrol edilebilen bazı cihazlarla ilgili de şu bilgileri verdi: “Temmuz ayının başında tüketicilerimizle buluşturacağımız Olimpia Smart Cyclone Filtreli Elektrikli Süpürge, toz torbasız kategorisinde dünyada bir ilk. IOT (nesnelerin interneti) teknolojili süpürge, performans verilerinizi takip edebilmenizi de sağlıyor.”

Philips’in küçük ev aletleri birimini satın alma planlarından da bahseden Murat Kolbaşı, şu açıklamayı yaptı: “Bizim sektörümüzde 10 bin 300 marka bulunuyor ve sektörün 110 milyar dolarlık bir cirosu var. Pazar payı en büyük olan marka ise Philips. Markanın küçük ev aletleri birimi satılık olduğu için ben de bunun bir konsorsiyumla alınma fikrini ortaya attım. Bu sürecin Philips tarafından hedeflenen bitiş dönemi Haziran 2021. Asıl konu Türkiye’deki firmaların birlikte hareket edip ortak bazı markaları satın alarak sektörde dünya markalarının sahibi olması.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar