Mobil deprem uygulamaları

İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem, vatandaşı bu gerçekle bir kez daha yüzleştirirken beklenen Büyük Marmara Depremi için endişeleri iyice artırdı. Hele ki bu süreçte aşırı...

İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem, vatandaşı bu gerçekle bir kez daha yüzleştirirken beklenen Büyük Marmara Depremi için endişeleri iyice artırdı. Hele ki bu süreçte aşırı yüklenme sonucu cep telefonu hatlarının kilitlenmesi panik boyutunu daha da yükseltti.

Ancak internet altyapılarının güçlü oluşu sayesinde vatandaşın tüm sesli, yazılı ve görüntülü iletişimini whatsapp, bip, Messenger, Instagram, Twitter gibi platformlardan rahatlıkla yapabilmesi, dijital dünyanın önemini bir kez daha fazlasıyla kanıtladı.

HER YERDE YAPAY ZEKA…

Teknoloji devleri uzun yıllardır depremlere yönelik çözümler geliştiriyor. Şimdi yapay zekanın getirdiği nimetle de önceden tahmin çalışmaları da hız kazandı. Örneğin Harward Üniversitesi depremi önceden tespit edebilecek bir yapay zeka geliştirdi.

Deniz ve toprak gibi titreşimlerin geleceği yerlere yerleştirilen sensörler, yapay zekanın becerisiyle daha net tanımlamalar yapabiliyor. Yani sismik olarak gelen titreşimleri yapay zeka ayırt edebiliyor.

Bu noktada yerli yazılımcılarımız da takdire şayan işler yapıyor. Amaç, her an hayatı daha güvenli hale getirmek. Bu hafta sıcağı sıcağına depremle ilgili geliştirilen ve her biri birbirinden kritik öneme sahip mobil uygulamaları derledik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar