Küresel ısınmayla topyekün mücadele

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) 14-15 Haziran’da İzmir’de düzenlediği 15’inci Küresel Isınma Kurultayı’na Marmara Denizi’nin kirliliği damga vurdu. Müsilaj krizinde iklim değişikliğinin de hayati...

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) 14-15 Haziran’da İzmir’de düzenlediği 15’inci Küresel Isınma Kurultayı’na Marmara Denizi’nin kirliliği damga vurdu. Müsilaj krizinde iklim değişikliğinin de hayati bir etkisinin olduğuna dikkat çekilen kurultayda, çöplerden nasıl faydalanılabileceği, pandeminin doğaya etkileri ve dünyanın geleceğinde arıların rolü tartışıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte tüm dünyaya duyarlılık çağrısı yapıldı.

ÇÖPTEN ELEKTRIK

Panelde konuşan Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, temiz doğa için dünyaya örnek olacak çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek şu bilgileri verdi: “Mobilya dışında 2 hidroelektrik santrali ve 18 adet çöpten elektrik üreten biyogaz ve büyogübre tesislerimiz var. Yıllık 2.2 milyon ton seragazını engelliyoruz. Bu da 480 bin aracın trafikten çekilmesi anlamına geliyor. Türkiye’de günde yaklaşık 80 bin ton çöp üretiliyor. Bunları en iyi şekilde değerlendiriyoruz.”

Kurultay sonrası (soldan) EGD Başkanı Celal Toprak, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Davut Doğan, Aslı Elif Tanuğur, Aykan Gülten ve Şükrü Ünlütürk’e katılım sertifikası verdi.

‘KANUN ÇIKMALI’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar