Kayıp hayvanınızı bulma rehberi

Hayvanınız kaybolduysa asla panik yapmayın. Mikroçip sistemi, dijital takip cihazları, kayıp arama platformları ve sosyal medyada açılan özel sayfalar sayesinde kaybolan evcil kedi ve köpekleriniz kısa sürede bulunuyor....

Hayvanınız kaybolduysa asla panik yapmayın. Mikroçip sistemi, dijital takip cihazları, kayıp arama platformları ve sosyal medyada açılan özel sayfalar sayesinde kaybolan evcil kedi ve köpekleriniz kısa sürede bulunuyor. İşte izlenmesi gereken yollar.

Aynı evi ya da bahçeyi paylaştığımız kedi ve köpeğimiz birden kaybolduğunda çoğumuz o panikle ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kimimiz sokak sokak arıyor, kimimiz ise olduğumuz yere çöküp sadece ağlıyoruz. Öncelikle asla panik yapmayın; çünkü hayvansever sayısı hızla artıyor. Bu yazımızda can dostlarımızın hem kaybolmamaları için alınması gereken tedbirler hem de kaybolduklarında neler yapılması gerektiğine ilişkin rehber hazırladık.

MİKROÇİP

Kedi, köpek sahiplerine mikroçip kullanma zorunluluğu geldi. Mikroçip ile evcil hayvanların kimlik bilgileri elektronik ortamda kayıt altına alınıyor. Terk edilen ya da kaybolan hayvanların sahipleri kısa sürede bulunabiliyor. Mikroçipler veteriner hekimlerce uygulanıyor. Zaman kaybetmeden bu uygulamayı yaptırın.

KAYIP SİTELERİ

Evcil hayvanları bulmak, sahibine teslim etmek ya da sahiplendirmek için pek çok site kuruldu. Gorenduyan.com, kayipdostlar.com, kirikkuyruk.com, bikayip.com, patibuldular.com bunlardan sadece birkaçı. Hayvanınızın resimlerini buraya yükleyip, bölgenizi de belirterek buralara ücretsiz kayıp ilanı verebilirsiniz. Bu sitelerde her gün onlarca hayvan sahiplerine kavuşturuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 67 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar