Kafanıza göre bilgisayar almayın

Çip krizi sonucu üretimde yaşanan düşüşler, yedek parça sorunu, artan dövüz kuru ve talep patlaması nedeniyle bilgisayar fiyatları pandemiden bu yana ortalama iki kat arttı. Normal güç ve hızdaki bir bilgisayar...

Çip krizi sonucu üretimde yaşanan düşüşler, yedek parça sorunu, artan dövüz kuru ve talep patlaması nedeniyle bilgisayar fiyatları pandemiden bu yana ortalama iki kat arttı. Normal güç ve hızdaki bir bilgisayar fiyatı 5 bin TL’lere kadar çıktı. Sıfır cihaza bütçesi yetmeyen binlerce kişi ikinci el cihazlara yöneldi. Ancak bunların çoğu garantili olmadığı ve arızalı çıktığı için büyük mağduriyetler yaşandı. Önemli bir kitle ise ne alması gerektiğini bilemediği için ciddi zarar etti. Bu haftaki yazımızda yaptığınız işe göre almanız gereken bilgisayarları ele aldık. Konu hiç de sandığınız kadar karışık değil.

ŞANTİYE ŞEFİYSENİZ

Çalışma yaşantınızın büyük kısmı inşaat şantiyelerinde, saha hizmetlerinde ya da güvenlik işlerinde geçiyorsa alacağınız bilgisayar öncelikle suya ve darbelere karşı çok dayanıklı olmalı. Cihaz ayrıca tek ele de oturabilmeli ve yağmur veya çamurda eldivenle de kullanılabilmeli. Bir diğer özellik ise pilinin gücü. En az 10 saat pil ömrü şart. Çünkü bu tür işlerde her an bataryayı şarja takma imkanı olmaz. Depolama alanı ise ne kadar güçlü olursa o kadar iyi.

Öneriler: Panasonic Toughbook 55, G1, CF33, Getac F110, T800, Dell Latitude 7220EX, CATERPILLAR T20, Lenovo ThinkPad 11e, HP ProBook x360. 10 bin TL ile 40 bin TL arasında sağlam bir bilgisayar alabilirsiniz.

OYUNCUYSANIZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar