Kadınlara iş garantili eğitim

Teknolojide Kadın Derneği, ücretsiz ve iş garantili online ‘Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı’ eğitimi vermeye başladı. Bu sertifikayı alan gençler 9 bin ile 20 bin TL arasında maaşla işe...

Teknolojide Kadın Derneği, ücretsiz ve iş garantili online ‘Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı’ eğitimi vermeye başladı. Bu sertifikayı alan gençler 9 bin ile 20 bin TL arasında maaşla işe başlayabilecek.

Teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırarak toplumsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş garantili ‘Robotik Süreç Otomasyonu Yazılımcısı’ eğitimi vermeye başladı. 9 Ekim’e kadar ücretsiz ve çevrimiçi olacak uluslararası eğitimleri bitirenler yazılımcı sertifikalarını alarak çalışmaya başlayacaklar. Projenin destekçileri arasında Denizbank, dünyanın en büyük yapay zeka şirketi Uipath ve bilişim danışmanlığı şirketi Linktera da yer alıyor. 

İLGİ BÜYÜK 

Eğitimin tanıtım toplantısında konuşan Wtech Başkanı Zehra Öney, “Özellikle teknoloji sektöründe sayıca az olan kadınlara yatırım yapmak, onları uzmanlaştırmak ve motivasyonlarını yükseltmek en büyük hedefimiz.

UiPath, Linktera ve DenizBank aracılığıyla bu ihtiyaçtan hareketle açtığımız Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) sınıfımıza çok yoğun bir ilgi oldu ve 20 genç kızımız eğitimlerine başladı. Bu gençlerin istihdama katılmaları durumunda gelecekte aylık ortalama maaşları 9 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkacak” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar