İsteyen dizide 'oynayacak'

Dünya genelinde 26 milyon kişi tarafından oynanan yerli oyun Zula, artık popüler dizilerin çekildiği bölgelere de yer vermeye başladı. Böylece e-oyuncular dizide bir karaktermiş gibi yer alabiliyor. Yerli dijital oyun üreticisi...

Dünya genelinde 26 milyon kişi tarafından oynanan yerli oyun Zula, artık popüler dizilerin çekildiği bölgelere de yer vermeye başladı. Böylece e-oyuncular dizide bir karaktermiş gibi yer alabiliyor. Yerli dijital oyun üreticisi Ingame Group, ulusal ve uluslararası çapta ses getiren dizilerle işbirliği yapmaya başladı.

Geliştirdiği Zula adlı oyunun içinde pek çok dizinin oynandığı bölgeyi de tasarlayan grup, Türkiye’nin Balat, Uzungöl, Nemrut, Safranbolu, Çanakkale, Üsküdar gibi etkili bölgelerini dünyaya tanıtarak turizme de katkı yapmayı hedefliyor. Ingame Group Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Gözalan, “Geçtiğimiz günlerde Brezilya’daki bir e-sporcu Türkiye geldi ve ‘beni Uzungöl’e götürün’ demişti” diye konuştu.

Ingame’i dünyanın en büyük oyun firmalarının satın almak istediğini belirten Burak Gözalan, “Şirketin tamamını satmayacağız. Bizi büyütecek bir şirketle birleşebiliriz. Görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Dijital oyun sektörünün büyüklüğü 156 milyar dolar. Türkiye’de bu alandan elde edilen gelir ise 1 milyar dolar. E-spor pazarını hedef kitlesi genç olan markalar büyütüyor. Oyuncu ‘bu marka benim oyunuma yatırım yapıyor diyor’ ve o markadan alışveriş yapmayı tercih ediyor” dedi.

EN BÜYÜK TARAFTAR KİTLESİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar