iOS 14'le gelen çılgın özellikler

Apple’ın 6S ve bunun üstü diğer tüm iPhone modelleri için hizmete sunduğu iOS 14 güncellemesi akılalmaz yeniliklerle geldi. Ancak sürüm daha çok yeni olduğu için milyonlarca kişi bu özelliklerin...

Apple’ın 6S ve bunun üstü diğer tüm iPhone modelleri için hizmete sunduğu iOS 14 güncellemesi akılalmaz yeniliklerle geldi. Ancak sürüm daha çok yeni olduğu için milyonlarca kişi bu özelliklerin çoğunu henüz keşfedemedi. Kullanıcıların mobil hayatlarını olağanüstü derecede kolaylaştıran bu güncelleme, klasik telefon kullanımını da ortadan kaldırmış oldu. Bu yazımızda yeni sürüm ile iPhone sahiplerinin günlük hayatta işine en çok yarayacak yenilikleri ortaya çıkardık.

FACETİME: Önceden FaceTime ile görüşme yaparken diğer uygulamaları kullanamıyordunuz. Örneğin, gelen mesaj ya da maillerinize bakamıyordunuz. Yeni sürümle bu eksiklik de giderildi. Şimdi başka bir uygulamayı kullanırken videonuzu izlemeye devam edebilir, gelen FaceTime aramalarını yanıtlayabilirsiniz.

KOMPAKT SİRİ: Önceki sürümde Siri’ye soru sorduğunuzda ekranda sadece Siri beliriyordu ve başka bir şey yapmaya imkan yoktu. Şimdi o sistem geliştirildi. Yani bir araştırma istediğinizde Siri ekranın altında beliriyor ve o size bilgileri verirken, siz diğer uygulamaları da isterseniz kullanabiliyorsunuz. Siri, şu an 3 yıl öncesine göre 20 kat daha fazla bilgiye sahip.

MEMOJİ: Mesaj gönderimlerinde ‘kendinizi’ de karakter olarak tasarlayabildiğiniz ‘Memoji’ büyük bir yenilikle geldi. Artık erkek topuzu, üstten topuz ve yandan ayrılmış sade saç gibi 11 yeni saç stiliyle Memoji’nizi özelleştirebiliyorsunuz. Yeni sürüm ayrıca arkadaşlarınıza sarılma, yumruk tokuşturma ve utanma ifadesi göndermenize de imkan veriyor. Memoji’ye gelen en ilginç özelliklerden biri de karakterlere maske takabilme imkanınızın olması.

KAMERA: Yeni sürüm ile fotoğraflar artık yüzde 90 daha hızlı çekiliyor. Ayrıca ön kameraya ayna moduyla da selfie çekme özelliği geldi. Bunun anlamı ise şu; örneğin, otomobildesiniz ve şoförün yan koltuğundasınız. Önceleri selfie çektinizde şoför koltuğundaymışsınız gibi çıkıyordu. Şimdi o sorun ortadan kalktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar