Hayat kurtaran tekno dokunuşlar

İş dünyasında bilgisayar kullanmayan neredeyse hiç kimse yok. Ancak her an ihtiyaç olsa da hâlâ milyonlarca kişi ‘bir resim nasıl küçültülür’, ‘silinmiş bir dosya nasıl...

İş dünyasında bilgisayar kullanmayan neredeyse hiç kimse yok. Ancak her an ihtiyaç olsa da hâlâ milyonlarca kişi ‘bir resim nasıl küçültülür’, ‘silinmiş bir dosya nasıl kurtarılır’, ‘resimler istenilen formatlara nasıl dönüştürülür’, ‘link nasıl kısaltılır’, ‘bilgisayar nasıl hızlandırılır’, ‘yedekleme nasıl yapılır’ bilmiyor ve sürekli birilerinden yardım alıyor. Bu hafta bunları yapmanın en kolay ve en pratik yöntemlerini anlattık.

DOSYA KURTARMA

Dosyaların yanlışlıkla silinmesi hepimizin başına gelir. Hatta bunları geri getirmek için pek çoğumuz teknoloji servislerine ciddi paralar da harcamışızdır. Ancak bunda telaş etmeye gerek yok çünkü dosyaları sadece birkaç dakika içerisinde kurtarıcı pek çok ücretli ve ücretsiz program var. Örneğin DMDE Free Edition, Recuva, TestDisk, Power Data Recovery, Disk Drill Data Recovery ve EaseUS Data Recovery Wizard’ı tercih edebilirsiniz.

BİLGİSAYAR HIZLANDIRMA

Bilgisayarlar virüslere veya sistemin eskimesine bağlı olarak yavaşlar. Çoğu kişi ise bunun bir çözümünün olmadığını düşünerek kendilerine yeni bir bilgisayar alırlar. Ancak bu sorunu çözecek pratik yöntemler hatta ekstra hızlandırma programları vardır. İlk yapacağınız iş, iyi bir virüs programı almak. Sonra ise ‘Denetim Masası’na gelerek program ekle veya kaldır seçeneğinden kullanmadığınız programları kaldırmak. Yine de istediğiniz performansı alamıyorsanız CCleaner ve Wise Care gibi Türkçe dil desteği de olan hızlandırma programlarını kullanabilirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar