Güneş enerjili yerli bariyer

Yerli enerji kaynakları, bariyer sektöründe bile kullanılmaya başlandı. Avrupa çarpma testlerinde üstün başarı göstererek 52 ülkeden yoğun siparişler alan Türk şirketi Arma Kontrol, güneş enerjisiyle...

Yerli enerji kaynakları, bariyer sektöründe bile kullanılmaya başlandı. Avrupa çarpma testlerinde üstün başarı göstererek 52 ülkeden yoğun siparişler alan Türk şirketi Arma Kontrol, güneş enerjisiyle çalışan mobil road blocker (yol bariyeri) üretti. Bu ürün, güneş panelleri sayesinde elektrik hattı olmayan bölgelerde dahi kesintisiz güvenlik sağlıyor. Şirket, İstanbul Beylikdüzü’ndeki fabrikası yetmeyince bir tesis de Silivri’ye kurmaya hazırlanıyor. Bu yıl açılacak fabrikaya bölgeden 120 kişi işe alınacak.

MİLLİ YENİLİK

Arma Kontrol’ün kurucusu Koray Kartal, bu yerli ve milli ürünlerin kullanıldığı her yerde kaza riskinin sıfıra yakın olduğuna dikkat çekti. Kartal, “Yüksek güvenlikli road blocker’ımız (yol bariyeri), Avrupa’da yapılan çarpışma testinde saatte 80 km hızla çarpan 12 tonluk bir kamyonu durdurdu ve sonrasında sorunsuz çalışmaya devam etti. Ayrıca eksi 60 ila artı 75 derece sıcaklıklar arasında kesintisiz çalışan ürünler de geliştiriyoruz. Çok düşük ve yüksek sıcaklıklarda başarıyla çalışan ilk iki ürün, mantar bariyer ve road blocker oldu” dedi.

YAPAY ZEKALI

Yapay zekalı bariyer üretimi için de yine bir yerli yazılım şirketi ile anlaşma sağladıklarını belirten Koray Kartal, şunları söyledi: “Bu sayede kendi kendine çalışan sistemler kuracağız. Ayrıca bu yıl özel güvenlik sistemleri alanında zorlu pazarlar olan Rusya ve Meksika’ya gireceğiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar