Gençlere iş bulacak dönüşüm projesi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) genç yetenekleri istihdama kazandırmak için ‘genç dönüşüm’ projesi başlattı. TİSK Yönetim Kurulu...

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) genç yetenekleri istihdama kazandırmak için ‘genç dönüşüm’ projesi başlattı. TİSK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nevzat Seyok, projenin bilişim alanındaki boşluğu doldurmak ve çalışma hayatında deneyimi olmayan gençleri eğitmek amacıyla hayata geçirildiğini belirterek, “Online eğitim programı, ülkemizin bilişim sektörüne liderlik edecek yeni yeteneklerin kazanılmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

3.1 MİLYONLUK AÇIK

TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Karakaş ise bu programla başlangıçta veri tabanı yöneticisi, iş analisti ve kodlamacılar yetiştirileceğini, ilerleyen günlerde de robotik uzmanları, otomasyon teknisyenleri ve yapay zeka geliştiricileriyle sektöre önemli işgücü kaynağı oluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Wtech Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney de 2022’ye kadar teknolojide 3.1 milyon kişilik uzman istihdam açığının doğacağını ve 70 milyondan fazla yeni uzmanlık ve mesleğin ortaya çıkacağını ifade etti.

GELECEĞİN MESLEKLERİ

Zehra Öney’e göre ilerleyen zamanda ortaya çıkacak bazı meslekler şöyle:

Veri, para yerine geçeceği için veri dedektifliği Veri ayıklayıcıları 3D ürün mühendisi Drone operatörü Genetik çeşitlilik memuru Robot mühendisliği Biyoteknolog Nanoteknoloji mühendisliği Kişisel veri brokerlığı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar