Esnafı satışta uçurak rehber

Sosyal medyanın pazarlamadaki gücü her gün daha net anlaşılsa da mahallemizdeki berber, kasap, bakkal, terzi, tuhafiyeci, bin bir çeşitçi, kuru temizlemeci bu fırsatı bir türlü değerlendiremiyor. Çünkü...

Sosyal medyanın pazarlamadaki gücü her gün daha net anlaşılsa da mahallemizdeki berber, kasap, bakkal, terzi, tuhafiyeci, bin bir çeşitçi, kuru temizlemeci bu fırsatı bir türlü değerlendiremiyor. Çünkü sistemin iş dünyası için nasıl kullanılması gerektiğini bilemiyor. Bu da mahallesindeki müşterisinin bile başka satış yerlerine kaçmasına yol açıyor.

BÜYÜMENİN SIRRI

İşte bu yüzden esnaflardan ‘Eski işler bir türlü geri gelmiyor’ şikayetleri sık sık duyuluyor. Uzmanlara göre dijital dünyadan uzak kalmayan işletmenin büyümemesi mümkün değil. Yine yapılan araştırmalara göre sosyal medya pazarlaması yapan işletmelerin ciroları yılda yüzde 30-40 arasında büyüyor. Peki işe nasıl ve nereden başlamalı. İşte püf noktalar:

WHATSAPP

Müşterilerden izin alınarak oluşturulacak bir WhatsApp grubu satışlara ciddi artışlar sağlayabilir. Örneğin yeni bir ürün geldiğinde ya da özel bir kampanya olduğunda atacağınız tek bir mesajla bile dükkanınızı doldurabilirsiniz. Bu aynı zamanda her saniye ulaşılabilir olmanızı da sağlar. Yani dükkanınız her zaman açık olmuş olur.

MAHALLEM UYGULAMASI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar