Engelleri kaldıran icatlar yolda

YÜRÜYEMEYENLERBu tür bir engeli olanlar, hafif ama dayanıklı malzemeden yapılmış harici iskeletlerle (exoskeleton) normal insanlar gibi yürüyebilecek. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya...

YÜRÜYEMEYENLER

Bu tür bir engeli olanlar, hafif ama dayanıklı malzemeden yapılmış harici iskeletlerle (exoskeleton) normal insanlar gibi yürüyebilecek. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası’nda bunun örneğini görmüştük. ‘Yeniden Yürüme Projesi’ kapsamında prototipi geliştirilen harici iskelet, bir futbolsever felçli gence giydirildi. Genç, beyninden gelen sinyallerle hareket ederek sahanın ortasına kadar kendi başına gelip ilk müsabakayı başlattı.

FELÇLİLER

BU NASIL OLACAK?

Kişi, telefonundaki ilgili uygulamaya sesli komut vererek kendi sürücüsüz aracını çağıracak. Bu araç kapıya yanaştığında engelli kişiyi tanıyarak kapıyı açacak, asansörlü rampasını indirecek, yolcunun güvenli bir şekilde yerine yerleşmesini sağladıktan sonra istenilen yere götürecek. Otomobile kadar giderken ve seyahat sırasında akıllı otonom tekerlekli sandalye kullanılacak.

Otonom tekerlekli sandalye ile sürücüsüz otomobil insan yardımı olmadan kendi aralarında araçtan araca haberleşme yapabilecek. Alışveriş yapılmışsa satın alınan ürünler, tekerlekli sandalyenin robot kolları ile masaya, tezgaha hatta buzdolabına sesli komutlarla yerleştirilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar