Emekliye para kazanma rehberi

Emekli olma hayalini gerçekleştiren milyonlarca kişi, hem boş zamanını daha iyi değerlendirmek hem de çocukları varsa onların eğitim ya da yuva kurma ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için çalışmaya...

Emekli olma hayalini gerçekleştiren milyonlarca kişi, hem boş zamanını daha iyi değerlendirmek hem de çocukları varsa onların eğitim ya da yuva kurma ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için çalışmaya devam etmek ister. Ancak emeklilerin iş bulma şansı, hele de bu salgın döneminde gençlere göre çok daha zordur. ‘Peki bu işin bir formülü yok mu’ diyenler için bu haftaki yazımızda dijital dünyanın emeklilere sunduğu sınırsız imkanları ele aldık. Evinizde oturarak uzman olduğunuz işi yapmanız için sadece interneti kullanabilmeniz yeterli.

NE İSTERSENİZ

Mühendis, bilişimci, otomotivci, sanatçı, şair ve çevirmen gibi hangi alanda uzman olursanız olun, tecrübelerinizle ilgili makaleler, şarkı sözleri ve kişiye özel masallar yazarak, çeviri, dublaj ya da seslendirme yaparak, sanatsal tablo, hediyelik eşya, logo ve web siteleri tasarlayarak para kazanabilirsiniz. Bunun için Bionluk ve Sadeceon gibi güvenli platformları kullanabilirsiniz. Buralarda yapacağınız tek bir işten bile 1.000 TL’yi aşan ücretler alabilirsiniz.

’FARKLIYIM’ DİYORSANIZ!

Youtuber olmanın yaşı yok. En yaşlı Youtuber olan Hindistanlı Andhra Pradesh Mastanamma, tam 107 yaşında hayatını kaybetmişti. ‘Ben kimsenin yapamadığı içerikler üretebilirim’ diyorsanız, muhakkak bir Youtube kanalı açmalısınız. Youtube’a her ay 2 milyar kullanıcı giriş yapıyor ve her dakikada bir ortalama 500’den fazla video yükleniyor. Ancak bu işten para kazanmanız için en az 1000 abone sayısına ve videolarınızın 4000 saat izlenme süresine ulaşması gerekiyor. Zaten bu rakamları geçince de yavaş yavaş ünleniyorsunuz.

DANIŞMANLIK YAPIN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar