Çok 'Hava'lılar

Pandemi'yle birlikte yaşanan karantina süreci, temiz havanın ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu alanda teknoloji üreten firmalar sadece bir yılda en az 5 yıllık inovasyon yaptılar. Bunların başında ise...

Pandemi'yle birlikte yaşanan karantina süreci, temiz havanın ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu alanda teknoloji üreten firmalar sadece bir yılda en az 5 yıllık inovasyon yaptılar. Bunların başında ise bünyesinde 6 bin mühendis bulunduran Dyson geliyor. Hava temizleme teknolojisinde gelinen son noktayı POSTA’ya anlatan Dyson Tasarım Mühendisi Micheal Leat, “Halihazırda alerjenler, bakteriler, H1N1 virüsü, polen ve küf sporları gibi 0.1 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99.95’ini etkili bir şekilde yakalıyoruz” dedi.

GAZ KİRLETİCİLER

Kendi geliştirdikleri dijital dönüşümle ‘formaldehit’ denilen boya, duvar kağıtları, köpük yalıtımı ve yeni mobilyalar yoluyla iç mekana yayılan gaz kirleticilerinin bile yok edildiğine vurgu yapan Leat, “Formaldehit, algılanması ve yakalanması oldukça zor olan yaygın bir kirleticidir. İyi hava temizleyiciler, 360 derece HEPA filtre ve aktif karbon granül tabakalarının birleşimi sayesinde havada bulunan ultra ince partikülleri ve zararlı uçucu organik bileşikleri yok etmelidir” diye konuştu.

ASTIMLININ DOSTU

Yetişkin bir bireyin her gün 9 bin litreye kadar hava soluduğunu söyleyen Leat, şu bilgileri verdi: “Bu makineler astım ve alerji hastalarının dostudur. Isıtma veya serinletme seçenekleriyle havayı daha nefes alınabilir hale getirir. Cihazlar, bebek odasının hava kalitesini izlemenize ve sağlığını korumanıza olanak tanırken, ‘Gece Modu’ ile en sessiz ayarları kullanarak, kısık bir ekran parlaklığıyla havayı izleyip temizler.”

KLİMADAN FARKI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar