Çocuk koltuğu deyip geçmeyin

İlk bebek oto koltuğu 1984’te Avustralya’da kullanıma sunulmuştu. Rainsfords adlı şirket, bebeği çevreleyen sağlam bir plastik beşik üretmişti ve bu sadece emniyet kemeri ile destekleniyordu. Her yıl biraz daha...

İlk bebek oto koltuğu 1984’te Avustralya’da kullanıma sunulmuştu. Rainsfords adlı şirket, bebeği çevreleyen sağlam bir plastik beşik üretmişti ve bu sadece emniyet kemeri ile destekleniyordu. Her yıl biraz daha güçlendirilen bu koltuklar teknolojik dönüşümün de etkisiyle yakın dönemde evrim değiştirdi. Olası kazalarda her yerden koruma sağlayan, tek bir tuş ile büyütülüp küçültülebilen, kendine has ses sistemi olan, kemer açıldığında alarm veren ve 360 derece dönebilen bu koltuklar aynı zamanda birçok yatış pozisyonunu da alabiliyor. 

TESTLERE DİKKAT! 

Ülkemizde de zorunlu hale getirilen böylesine hayati bir ürünü almadan önce detaylı bir inceleme yapılması gerekiyor. Çünkü piyasada çarpma testlerine girmemiş, gerekli standartları almamış, ucuz diye kafaları karıştıran pek çok ürün bulunuyor.

Zaten bu testlerden geçmiş olan bebek koltuklarının herhangi bir yerinde kalite kontrol onay logolarını görebilirsiniz. En önemli konulardan birinin de kumaş olduğunu sakın unutmayın. Bu ürünlerin yıkanabilir ve yanmaya dayanıklı olmasına ayrıca dikkat edin. İşte size birkaç öneri:

KOALA SEFIX: 9 ile 25 kilogram arası çocuklar için tasarlanan ürün, tek elle ayarlanabilir 5 farklı oturma, uyku ve dinlenme pozisyonuna sahip. Merkezi ayarlı 5 noktalı emniyet kemer sistemi olan koltukta, SPS adlı yan darbe koruması da bulunuyor. Leke tutmaz, ateşe ve aşınmaya dayanıklı kumaşın kapladığı bu koltuğun fiyatı 1.599 TL.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar