Cep’te büyük savaş

Akıllı telefonlarda kamera, bellek gücü, işlemci, incelik, hafiflik, sağlamlık ve batarya gücü gibi donanımsal teknolojilerde maalesef uzun zamandır devrimsel bir buluş yapılamadı. Bu durum da doğal olarak neredeyse...

Akıllı telefonlarda kamera, bellek gücü, işlemci, incelik, hafiflik, sağlamlık ve batarya gücü gibi donanımsal teknolojilerde maalesef uzun zamandır devrimsel bir buluş yapılamadı.

Bu durum da doğal olarak neredeyse tüm telefon üreticilerini eşit konuma getirdi. Hal böyle olunca yılların fasoncusu olduğu için bu işi artık A’dan Z’ye öğrenen Çin’in eline hayati bir fırsat geçti. Acımasız rekabetlerin en ünlü oyuncusu olarak dünyaya nam salan Çin de zaten beklemeden her koldan saldırmaya başlayarak devlere gözdağı vermekte gecikmedi. Ve girdiği her pazarda kendisine anında yer buldu. Bunların başında ise teknolojiye meraklı genç nüfusuyla öne çıkan Türkiye geldi. Sadece birkaç ay aralıklarla ülkeye giren Xioami, Honor, Meizu gibi kendilerini ispatlamış pek çok marka yüksek özellikli cihazlarını çok uygun fiyatlardan pazara sunarak kendilerinden söz ettirmeyi başardı. Halihazırda sürekli artan döviz kuruna rağmen bu uygun fiyatıyla pazarda taşları yerinden oynatan bu cihazlar devlerin de fiyatları daha fazla yükseltmesinin de önünü kapadı.

Burada tabi Vestel, Casper, KAAN, General Mobile gibi yerli menşeli markaların da etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Sadece birkaç yılda kendilerini dünyaya duyurmaya başlayan bu yerli markalarımız, dünyanın en büyük telefon üreticilerinin teknolojilerini yakalamanın haklı gururunu yaşıyorlar. Özetle artık iyi bir telefon almak için 5-6 bin lira para vermeye gerek kalmadı desek abartmış olmayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar