Cep'te kablosuz kulaklık savaşı

Kulaklıklar akıllanıp kablo dönemi de sona erince cep telefonu üreticilerinin en büyük rekabet alanı haline geldiler. Bunun en büyük nedeni kullanıcıların çok büyük kısmının telefonlarını...

Kulaklıklar akıllanıp kablo dönemi de sona erince cep telefonu üreticilerinin en büyük rekabet alanı haline geldiler. Bunun en büyük nedeni kullanıcıların çok büyük kısmının telefonlarını kulaklıkla birlikte kullanması... Öyle ki sadece Türkiye’de yılda 14 milyon civarında akıllı telefon, 9 milyon civarında da kablolu ve kablosuz kulaklık satılıyor.

Hatta bu cihazlar artık telefon dışında otomobiller dahil akıllı olan hemen her cihazla eşleştirilebiliyor. Siri, Cortana, Alexa gibi sanal asistanlar artık doğrudan kulağınıza bağlanıyor.

Gürültü yok

Yani sesli asistan desteği ile hızlı bir metin gönderebilir, yol tarifleri alabilir ve hatta Google Translate ile başka bir dilin çevirisini öğrenebilirsiniz. Ses kalitesinde de birbirlerine meydan okuyan bu cihazların en büyük özelliklerinden biri ise dışarıdaki gürültüyü tamamen yok etmesi.

Konuşma esnasında mikrofonlar sesinize odaklandığı için olası gürültüler konuşmanızın önüne geçemiyor. Bu hafta sizin için Bluetooth 5 ile kullanılan dönemin son model ve en iyi kulaklıklarını mercek altına aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar