Cep'inize kimse uzanamayacak

Banka bilgilerinden şirket verilerine kadar pek çok önemli dosyanın saklandığı telefonlar, siber dolandırıcıların en çok saldırdığı cihazların başında geliyor. Ancak iyi bir koruma kalkanı...

Banka bilgilerinden şirket verilerine kadar pek çok önemli dosyanın saklandığı telefonlar, siber dolandırıcıların en çok saldırdığı cihazların başında geliyor. Ancak iyi bir koruma kalkanı sayesinde bu atakları kolayca bertaraf etmek mümkün. Öyle ki bazı antivirüs uygulamaları cihazınız kaybolsa da verilerinizi uzaktan silebiliyor.

Siber dolandırıcılar geliştirdikleri zararlı mobil yazılımlarla geçen yıl dünya genelinde tam 116 milyon 500 bin kez cep telefonlarına saldırı düzenledi.

Bu yıl rakamın 200 milyonu geçmesi öngörülüyor. Saldırıların hızla artmasının nedeni artık herkesin cep telefonlarını bilgisayar ya da kişisel asistan gibi kullanmaya başlaması.

Yani banka bilgilerinden şirket verilerine, mail hesaplarından tuttuğunuz takıma, hatta çocuğunuzun hangi okula gittiğine kadar tüm verilerinizin cep telefonunda toplanması, sizleri açık hedef haline getiriyor.

Mali kayıp büyük

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar