CEO'ların evleri ne kadar akıllı?

Bu hafta teknoloji dünyasını yöneten bazı üst yöneticilerin (CEO) evlerini inceledik. Oturma odalarından mutfağına, salonundan bahçelerine kadar nasıl bir dijital sistem üzerine kurulu düzenleri olduğunu tek tek...

Bu hafta teknoloji dünyasını yöneten bazı üst yöneticilerin (CEO) evlerini inceledik. Oturma odalarından mutfağına, salonundan bahçelerine kadar nasıl bir dijital sistem üzerine kurulu düzenleri olduğunu tek tek gözlemledik.

Her birinin olmazsa olmazı ‘akıllı ev asistanları’... Yani sensörü olan her şeyi sesli komutla yönetiyorlar. Bunun için evlerinde olmalarına da gerek yok. Wi-Fi sayesinde nerede olurlarsa olsunlar her şey kontrol altında. Üstelik evinize A’dan Z’ye böyle bir sistem kurmak önemli bir maliyet istemiyor. Çünkü her bütçeye göre akıllı bir cihaz var.

UZAKTAN KONTROL

LEVENT ÖZBİLGİN (Microsoft Türkiye Genel Müdürü): Evde müzik sistemi olarak Sonos’un Multiroom Smart Speaker’larını kullanıyorum. İlk grupta Apple Music, Spotify ve Tidal Streaming Music servisleri değişik odalarda çalıyor. İkinci grubu ise Symphonisk hoparlörler ile Samsung Smart TV için Dolby Atmos ses sistemi oluşturuyor. İkinci grup Sonos sistemi aynı zamanda Amazon Alexa ile kontrol ediliyor. Ev için kullandığımız Arlo Pro kamera sistemi hem kendi uygulaması hem de Apple Home Kit üzerinden kontrol edilerek izleme yapabiliyor.

HAFTANIN OLAYI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar