Bu projeler dünyayı sallar

Bu yıl en az 40 patent almayı hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark, kısa sürede akılalmaz projeler geliştirdi. Beyin dalgalarıyla kontrol edilen hava savunma sistemleri, VR gözlük ile göz tedavisi, ameliyatsız bel...

Bu yıl en az 40 patent almayı hedefleyen YTÜ Yıldız Teknopark, kısa sürede akılalmaz projeler geliştirdi. Beyin dalgalarıyla kontrol edilen hava savunma sistemleri, VR gözlük ile göz tedavisi, ameliyatsız bel fıtığı cihazı ve uzaktan kumandalı sualtı robotu bunlardan sadece birkaçı. Amaç her alanda yerli ve milli teknolojinin gücünü dünyaya göstermek.

Finans, sigorta, sağlık ve oyun teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren 456 şirketin kümelendiği YTÜ Yıldız Teknopark, geçen yıl tam 1357 adet proje hayata geçirdi. İstanbul Davutpaşa ve İkitelli’deki yerleşkelerinden 2020’de 57.7 milyon dolarlık ihracat yapan teknokentte devam eden proje sayısı ise 860. 10 bin araştırma-geliştirme (Ar-Ge) personelinin yer aldığı teknoparkın dünya çapında ses getiren projeler geliştirdiğine dikkat çeken YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, performanslarını POSTA’ya anlattı. 

SINIRSIZ DESTEK 

Genel faaliyetlerinin yüzde 70’inin yazılım üzerine olduğuna vurgu yapan İnci, “Bu yıl 40 adet patent hedefliyoruz. Prototip atölyelerimizde iş fikri olan herkes çalışma yapabiliyor ve ticarete atılabiliyor. Yetenekli girişimciyi kuluçka aşamasında destekliyoruz. Kuluçka firmalarından kira almıyoruz. Onlara açık ve kapalı ofis imkanları, birebir akademik ve teknik mentörluk oturumları desteği veriyoruz. İleri Ar-Ge fonlarına ve diğer finansman kaynaklarına erişim danışmanlığı sunuyoruz” dedi. 

İLK DURAK ABD 

Koronavirüs hızlı kesin tanı cihazı ve kiti, tıbbi görüntü ve bilgi depolama sistemi, robotik teknolojiler ile tedavi ve koronavirüs ile mücadele için sterilizasyon cihazı alanlarında çalışmalar yaptıklarını da anlatan İnci, Türkiye’de teknoloji geliştiren firmaların ABD’ye ve oradan dünyaya açılımına yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. İnci, Yıldız Teknopark’ta son dönemde öne çıkan bazı projeleri de anlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar