Bağımlılığa karşı 'Anne' taktikleri

Yeşilay’a göre pandemi sürecinde teknoloji bağımlılığı ikiye katlandı. Yani cep telefonu, tablet, bilgisayar ve oyun konsolu kullanımının kontrolü iyice elden kaçtı. Uykusuzluk, sağlıksız...

Yeşilay’a göre pandemi sürecinde teknoloji bağımlılığı ikiye katlandı. Yani cep telefonu, tablet, bilgisayar ve oyun konsolu kullanımının kontrolü iyice elden kaçtı. Uykusuzluk, sağlıksız beslenme, göz kuruluğu, bel ağrısı ve zaman kavramının yitirilmesi gibi pek çok sorunu beraberinde getiren bağımlılığın yaşı ise 5’e kadar düştü.

Bunda en büyük etken özellikle çalışan anne ve babanın da bağımlılık girdabının içine düşmesi. Peki böyle bir derdi olmayanlar bu işi nasıl başarıyor? İşte bu sorunun cevabını çalışmalarına rağmen çocuklarını frenlemeyi başarmış annelere sorduk.

HÜLYA KESKİN ORUÇOĞLU

İçerik geliştirme yöneticisiyim. Ekin Kuzey 4.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. Telefon ve tablet kullanımını yasaklamak yerine ona başka seçenekler sunuyoruz. İlgi alanlarını keşfetmesine destek oluyoruz. Resim yapmayı, minyatür fotoğraf makinesiyle fotoğraf çekmeyi ve onları incelemeyi çok seviyor. Onunla ayrıca sergilere, kamplara gidiyoruz, müzeleri geziyoruz, ritim atölyelerine, jimlastik oyun gruplarına katılıyoruz. Parkta geçirdiği zamanları daha uzun tutmaya çalışıyoruz, birlikte masal uyduruyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar