Annenizin TV'sini akıllandırın

Her ne kadar Plazma ve LCD TV’ler Türk halkıyla 2000’li yılların başlarında tanışsalar da aradan geçen bunca yılda tüketicilerin tüplü TV kullanım oranı hâlâ yüzde 10’un üzerinde....

Her ne kadar Plazma ve LCD TV’ler Türk halkıyla 2000’li yılların başlarında tanışsalar da aradan geçen bunca yılda tüketicilerin tüplü TV kullanım oranı hâlâ yüzde 10’un üzerinde. Bunda en büyük sebep, tüplü TV’lerin sağlamlığına ve kolay kolay bozulmayacağına olan güven. Kullanıcı kitlesi ise ağırlıklı olarak 60 yaş ve üzeri... Akıllı TV kullanımı her geçen gün artsa da Türkiye genelinde bu oran da yüzde 40 civarında. Yani ekran ince olsa da pazarın büyük kısmını internete bağlanma özelliği olmayan TV’ler oluşturuyor.

5 DAKİKADA DÖNÜŞÜM

Ancak dijital dönüşüm sayesinde akıllı olmayan TV’ler de en fazla iki aparatla multimedya teknolojisine dönüşebiliyor. Yani ister tüplü olsun isterse ekranı ince olsa da internet özelliği olmasın eski TV’lerinizi ortalama 5 dakika içerisinde akıllandırabilirsiniz. Fiyatları 200-500 TL arasında değişen bu aparatlar sayesinde anneniz ve babanız da tek bir tuşa basarak dijital dünyanın tüm nimetlerinden faydalanabilirler.

İNTERNET ŞART

Örneğin, Android mağazası olan Google Play Store’daki uygulamalara, Youtube, Netflix ve BluTV gibi pek çok dijital film platformlarına ulaşabilir, bunları TV’nizden izleyebilirsiniz. Tabii kutunun aktif hale gelmesi için internetinizin ve gmail hesabınızın olması gerekiyor. TV’leri akıllandıran bu TVBox’ların kurulumu ise çok basit. Kutunun HDMI kablosunu TV’nizin HDMI girişine takmanız yeterli. TV’nizin HDMI girişi yoksa yani sadece Scart ve RCA girişi varsa HDMI’ı bu girişlere göre dönüştüren cihazlar da var. e-ticaret sitelerinde 10’larca çeşidi olan bu cihazların fiyatları ise ortalama 40 TL. İşte normal bir TV’yi ‘akıllı’ya dönüştüren bazı sihirbazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar