Akıllara zarar teknolojiler

Her yıl bu zamanlarda ABD Las Vegas’ta düzenlenen en büyük teknoloji fuarı CES, yine dünyanın seyrini değiştirecek icatlara sahne oldu. 5G ile birlikte tüm dünyada görmeye başlayacağımız sürücüsüz, direksiyonsuz ve akıllı ekranlara sahip araçların dikkat çektiği fuarda özellikle günlük yaşamı daha da kolaylaştıracak cihazlar yoğun ilgi gördü. Bu arada ABD’nin tüm kısıtlamalarına rağmen Çinli teknoloji devi Huawei de fuarda yerini aldı.

İşte CES’e damga vuran bazı ürünler:

4 boyutlu ekran: Sinema teknolojisi şirketi CJ 4DPLEX, dünyanın ilk dört boyutlu ekranı 4DX Screen’i duyuruldu. Bu özel ekran, sinema salonunun tavanı da dahil olmak üzere dört açıdan görüntü sunabiliyor. 4DX Screen, salon yapısının eğimli yan duvarlara sahip olması nedeniyle kırılma olmadan da görüntü sunabiliyor.

DNA’lı bileklik: Çin merkezli DNANudge adlı bileklik, sizin DNA’nızı taşıyarak alışveriş yaparken hangi ürünün size uyup uymadığını belirtiyor. Sistemin çalışması için bileklikle beraber gelen çubuğu ağzınıza sürmeniz ve ıslaklığı bilekliğe tanımlamanız gerekiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar