'Ya kabul et ya da sil' tavrına tepki büyüyor! WhatsApp'tan kaçış hızlandı

WhatsApp’ın ‘onay dayatması’yla karşı karşıya kalan Türkiye’deki kullanıcılar, hemen alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Telegram ve Signal ile yerli Bip ve Dedi uygulamaları en çok indirilenler arasında yer aldı.

WhatsApp’ın ‘onay dayatması’yla karşı karşıya kalan Türkiye’deki kullanıcılar, hemen alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. Telegram ve Signal ile yerli Bip ve Dedi uygulamaları en çok indirilenler arasında yer aldı. Sosyal medyada ‘#WhatsAppSiliyoruz’ etiketiyle yapılan paylaşımlar da bir günde 100 bini aştı.

Yıllardır dile getirilen yerli yazılımın önemi, ABD’li sosyal iletişim platformu WhatsApp’ın son hamlesiyle iyice anlaşılmış oldu. Uygulamayı indirirken verdiğimiz tüm kişisel bilgiler sayesinde attığımız her adımı takip eden WhatsApp, bu bilgileri Facebook ile resmi olarak da paylaşmak için kullanıcılara sözleşme dayatması yaptı. 4 Ocak’ta yayınladığı duyurusunda “Ya 8 Şubat’a kadar sözleşmeyi imzalarsınız ya da WhatsApp kullanamazsınız” diyerek aslında ‘ileride kimse bize bu yüzden dava açamaz’ demek istedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar