Yargıda reform gündemi

Gündemde yargı reform paketi var. Adalet Bakanlığı’nda süren çalışmaya dair ilk bilgileri Salı günü (17 Kasım 2020) bu köşeden duyurdum. O yazı yayınlandıktan sonra gelen bazı ayrıntıları da ekleyerek ‘paket hazırlığı’yla ilgili Ankara’da konuşulanları aktarayım…

“Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Bizim yargıçlardan, yargı mensuplarından beklediğimiz budur. ‘Şu ne der, bu ne der, adliyeye gelen insan şöyle telkinde bulundu, şu nasıl bakar, nasıl değerlendirir, bu konjonktüre uygun mu?’ Arkadaş, yargı konjonktüre bakmaz, yargı hatıra bakmaz, yargı birilerinin dediğine bakmaz. Yargı dosyaya, vicdanına, hukuka, Anayasa’ya bakar.

Bizim beklentimiz budur. O yüzden siz vicdanınıza danışın, adalet yerini bulsun, ne olursa olsun. Yargı mensuplarının yanında HSK vardır, bu millet vardır. Hiç kimsenin tavsiyesine, talimatına, telkinine bakarak değil, dosyaya bakarak vicdanınıza göre karar verin ve 83 milyon huzur içerisinde geleceğe daha güvenle baksın.

Bu konuda bizim de milletimizin de beklentisi budur.” Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçen hafta işte bu kadar açık konuştu, bu kadar net bir çağrıda bulundu. Bakan Gül’ün sonraki açıklamalarıyla birlikte de, ‘yargı reformunda yeni paket hazırlığı’ gündemin ilk sırasına yerleşti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar