Top Akşener'de

Meral Akşener, Özdağ’ın disipline sevki yönünde karar verirse, bunu ‘kesin ihraç istemi’yle de yapabilir, sadece ‘soruşturulması’ istemiyle de. Akşener dosyayı işleme koyarsa, ‘disiplin süreci’ resmen başlamış olacak.

Önce manşeti vereyim…

İYİ Parti’de il başkanlarının yarıdan fazlası, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partiden ihracını istiyor.

50'ye yakın dilekçe

İYİ Parti kaynaklarından aldığım bilgiye göre, dün öğleden sonra itibariyle, 81 il başkanından 50’ye yakınının dilekçesi genel merkeze ulaştı. Bu il başkanlarının talebi aynı. Partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cülük ile suçlayan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın parti disiplin kuruluna sevk edilmesi. Hatta çoğunun isteği, Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi.

Süreç nasıl işleyecek?

İl başkanlarının dışında, İYİ Parti teşkilatlarından gelen başka dilekçeler de var. İlçe başkanları ya da parti üyelerinin yolladığı o dilekçeler de partinin kayıtlarına geçiyor ama öncelik -doğal olarak- il başkanlarınınkilerde. Peki bundan sonra ne olacak? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar