Tatil riskleri

Resmi olarak elbette bu şekilde ifade edilmedi ama YKS ile tatil, dolayısıyla turizmde hareketlilik ve dolayısıyla ekonomide canlanma beklentisinin bir ilgisi var. Temmuz sonuna ertelenen Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nın (YKS) ikinci bir...

Resmi olarak elbette bu şekilde ifade edilmedi ama YKS ile tatil, dolayısıyla turizmde hareketlilik ve dolayısıyla ekonomide canlanma beklentisinin bir ilgisi var. Temmuz sonuna ertelenen Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nın (YKS) ikinci bir kararla tekrar Haziran sonuna alınmasında, ülke ekonomisini etkileyen zorlu koşulların da etkili olduğu sır değil. Üniversite sınavına giren yaklaşık iki buçuk milyon genç ve aileleri için artık ‘tatil’ başladı.

Tatilde de maske şart

‘Pandemi günlerinde tatil’ konusunu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Akova’ya sordum. Prof. Akova ‘tatil’ konusunda önemli noktalara dikkat çekti: 

- İşin iyi tarafından başlayalım… Virüsün açık havada, kapalı ortamlara oranla çok daha az bulaştığı görülüyor. Ağızdan çıkan, içinde damlacıkların olduğu o bulut, açık havada, hava akımıyla etkisini kaybediyor çünkü.

- Fakat tabii tatil hep açık hava demek değil. İnsanlar tatillerinde daha çok bir arada oluyorlar. Tatildeki yemeiçme alışkanlıklarını da düşününce, ‘maske’ daha fazla ihmal edilebiliyor ve bu potansiyel tehlike demek.

- Tatilde de olsa maske kullanımı, seyahat sırasında da -ve yine kuralına uygun şekildemaske kullanımı son derece önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar