PKK'nın elinde başka kimler var?

PKK, Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarından Gara’da, 13 savunmasız insanı infaz ettikten sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. 14 Şubat 2021 Pazar günkü toplantının...

PKK, Irak’ın kuzeyindeki terör kamplarından Gara’da, 13 savunmasız insanı infaz ettikten sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. 14 Şubat 2021 Pazar günkü toplantının ardından yapılan açıklamada şöyle bir bölüm yer alıyor: “Alıkonanların yaşamları rastlantılara ve çatışma ortamının insafına bırakılmamalı, ailelerin ve kamuoyunun talebine karşılık, PKK elinde tuttuğu kişileri salıvermelidir.” Açıklamanın bu kısmı pek konuşulmadı ama şu son cümleden anlıyoruz ki, terör örgütünün elinde başka rehineler de var. Gara’da bir mağarada taammüden öldürülen o 13 kişiden fazlasının olduğunu HDP MYK’nın açıklamasıyla öğrendik. Bu durum, sıkıştığı anda PKK’nın yeni katliamlar yapabileceği anlamına geliyor. 

HDP ŞUNU YAPABİLİR Mİ? 

Peki PKK’nın elinde kaç kişi var? Bu insanlar kimler? Kamuoyu bilmiyor ama belli ki HDP’de var bu bilgiler. Bu durumda HDP’ye seslenmek gerekmiyor mu? Madem örgütün elinde başka rehineler de olduğunu biliyorsunuz, o zaman kuru bir ‘salıverin’ açıklamasından öteye geçip inisiyatif alamaz mısınız? Herkesi şaşırtacak bir adım atıp o insanların sağ salim evlerine dönmelerine önayak olamaz mısınız?

O insanları ailelerine kavuşturamaz mısınız? Ve bunu hiçbir koşul öne sürmeden yapamaz mısınız? Açıklamanızda, PKK’nın elinde tuttuğu insanların yaşamlarının rastlantılara ve çatışma ortamının insafına bırakılmaması gerektiğini söyleyen bizatihi sizsiniz. O zaman gelin, gösterin samimiyetinizi. Kurtarın o insanların yaşamlarını.

HDP böyle bir adım atar mı, atmaz mı bilemem. Gerçekçi bakıldığında bu ihtimalin çok düşük olduğunu ben de biliyorum ama yine de bu çağrıyı yapmak gerek. Esas olan insan yaşamıysa, denemek, bir şans daha vermek lâzım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar