Pandemide kış uyarıları

Okullar açık, gençler sosyalleşmede neredeyse pandemi öncesine dönmüş durumda. Vaka sayıları bir türlü düşmüyor. Ve kış kapıda… Bu ortamda, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon...

Okullar açık, gençler sosyalleşmede neredeyse pandemi öncesine dönmüş durumda. Vaka sayıları bir türlü düşmüyor. Ve kış kapıda… Bu ortamda, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol endişeli. İşte Prof. Dr. Şenol’un açıklamaları ve altını çizdiği noktalar:

GRİP ERKEN GELEBİLİR

- Bu kış beni biraz endişelendiriyor. Umarım bugünlerimizi aramayız. Bizim memlekette kış ve solunum yolu hastalıklarının pik yaptığı dönem kasımın 15’inde başlar.

- Mevsimsel grip henüz başlamadı. Türkiye’de genel olarak aralık ortası gibi başlıyordu ama bu sene biraz daha erken başlayabilir. Geçen sene sadece maske kullanımı sebebiyle değil, okullar açık olmadığı için de çok karşılaşmadık ama bu sene erken başlayabilir. İki olasılık var; ya ekim sonu-kasım ortası gibi erken başlayabilir ya da her zamanki gibi aralık ortası-ocak başı gibi.

BAŞKA VİRÜSLER DE VAR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar