Pandemide acı bir bilinmeyen

20 yaşındaki Eda DOĞAN Antalya’nın Alanya ilçesinde, 17 yaşındaki Mustafa Çiloğlan ile 21 yaşındaki Helin Bayın Gaziantep’te ve 20 yaşındaki Hazal Işık İstanbul’da hayatını...

20 yaşındaki Eda DOĞAN Antalya’nın Alanya ilçesinde, 17 yaşındaki Mustafa Çiloğlan ile 21 yaşındaki Helin Bayın Gaziantep’te ve 20 yaşındaki Hazal Işık İstanbul’da hayatını kaybetti. Bu dört genç de Down Sendromluydu ve dördü de Covid-19’dan öldü. Bu acı bilgiyi Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gürbüz verdi.

DOWN SENDROMLULAR ACİLEN AŞILANMALI

Gürbüz’ün aktardığı bu dramatik haber üzerine Federasyonun Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ile konuştum. Tuncay, bünyeleri hassas, bağışıklık sistemleri güçsüz olan Down Sendromlu bireylerin koronavirüse yakalandıklarında bunu atlatmalarının, diğer insanlara oranla daha zor olduğunu söyledi. Okullar açıldı ve çocuklar birbirleriyle sürekli etkileşim halinde.

Bu durum da riski daha da artırıyor. Birçok Down Sendromlu öğrenci anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenimlerine devam ediyor. UDF Genel Başkanı Tuncay şöyle dedi: - Yaşanacak olası sağlık sorunları ve vefatların önüne geçmek, eğitimin daha sağlıklı devam etmesi için, aşılama sürecinin üçüncü aşamasında Down Sendromlu bireylere öncelik verilmesi gerekiyor.

ÖZEL ÇOCUKLAR ÇOK ZORLANIYOR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar