Ombudsman'dan önemli mesajlar

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç dün sabah basın mensuplarıyla bir araya geldi Ankara’da. Kahvaltılı basın toplantısında Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (Ombudsmanlık) 2019 faaliyetlerini ve 2020 hedeflerini anlattı.

Kurumun tanınırlığıyla birlikte vatandaşın ilgi ve güveninin de arttığını söyledi. Malkoç; “Türkiye’de mevzuat, Avrupa’nın birçok ülkesinden bile daha iyi ama işleyişte bir problem var” dedi.

“Cumhurbaşkanı hangi kararnameyi yayınlarsa yayınlasın, Meclis hangi kanunu çıkarırsa çıkarsın, idarecinin zihninde, zihniyetinde bir değişiklik olmazsa, uygulamada sorun oluyor” dedi. “İyi yönetim ilkelerini ve hukukun üstünlüğü kavramını bütün idarecilerin benimsemesi gerekiyor” dedi.

“Hangi kamu görevlisi olursa olsun, vatandaşa güler yüzle davranmak zorundadır” dedi.

“Tavsiye kararlarımıza uymayan idarecileri deşifre ediyoruz ve TBMM’ye şikayet ediyoruz. Kararlara uymamakta ısrar edenler Meclis komisyonlarına davet ediliyor” dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar