Olağan (Dışı) Kurultay

Adı ‘CHP 37’nci Olağan Kurultayı’ ama birçok yönüyle olağan dışı. En başta da sloganı itibariyle: “Hedef iktidar”… Kinaye değil… Başlı başına bu sözcük, yani...

Adı ‘CHP 37’nci Olağan Kurultayı’ ama birçok yönüyle olağan dışı. En başta da sloganı itibariyle: “Hedef iktidar”… Kinaye değil… Başlı başına bu sözcük, yani ‘iktidar’ CHP için olağan dışı. Müzmin ana muhalefet CHP son yerel seçimde ‘ittifak’ yoluyla başarılı oldu. Ve şimdi, eski sistemde ‘tek başına’ olan ‘iktidar’ hedefi artık “dostlarımızla birlikte” şeklini aldı.

Kabul etmek gerekiyor ki bu, konjonktür gereği gerçekçi bir yaklaşım. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir saatlik konuşmasında birkaç kez çizdi bu ifadenin altını. Birinde de açıkça “Millet İttifakı” diye açtı ‘dostlarımız’ sözünü. Konuşmanın ardından kulislerde “Millet İttifakı’ndaki ‘dostlar’ın hangisi ne kadar dost” diye soranlar duydum. Yine o kulis sohbetlerinde “Yeni potansiyel ‘dostlar’da dahil mi bu söze” diye Gelecek ve DEVA partilerini ima edenler de oldu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına “dostlarımızla birlikte” sözü damgasını vurdu.

Bugün itibariyle “CHP’nin dostları”na kim dahil, kim değil” sorusu artık siyasetin gündeminde olacak. Bunun dışında, ‘dikkat çeken ifadeler listesi’nde şunlar da var: “Kürt sorunu”, “Terörün yanında – bazıları güçlerini Meclis’teki bazı siyasi otoritelerden alan – yeraltı dünyasıyla da mücadele”, “Liyakat devlet politikası olacak”, “Kamu – özel işbirliğiyle yapılan bütün yatırımlar devletleştirilecek” ve “Kendisini denetletmekten korkmayan iktidar”.

MEKANDAN NOTLAR 

İlk kez bir amfiteatrda siyasi parti kurultayı izledim. Ve dedim ki; keşke bundan sonra bütün partiler kongre ya da kurultaylarını böyle mekanlarda yapsa… Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nin açık hava tiyatrosu ‘Odeon’da yapıldı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37’nci olağan kurultayı. Pandemi döneminin bir mecburiyeti olsa da, ortaya gayet konforlu bir organizasyon çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar