Okullar bu sene tam açılmayacak

“Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor.” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün...

“Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor.”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün böyle dedi. Bakan Selçuk’un söylediği şu aslında: 2020-2021 öğretim yılı da bu şekilde bitecek. Yani 18 milyon öğrenciyle yüz yüze, tam zamanlı eğitim bu sene de mümkün olmayacak.

Başkan Şayir, Sanayi Bakanlığı ile temasa geçmiş. Bakanlık da Dilovası’ndaki Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile… Makine OSB ihaleyle 8 bin tablet almış ve belediye de bu tabletleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmiş.

Geçen sene makam aracını satıp o parayla öğrencilere kırtasiye desteği vermesiyle gündeme gelen Başkan Hamza Şayir dün telefonda şunları söyledi:

- Dilovası Kocaeli’de eğitim sıralamasında maalesef en son sırada geliyordu. Bölgemiz dezavantajlı bir bölge. Eğitim konusunda eksiklerimiz var. Geldiğim günden bu yana önceliğim cehaletle savaşmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar