O mitingde Prof. Şenol olsaydı?

Aşı karşıtları geçen Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de bir miting düzenledi. Önce kişisel fikrimi söyleyeyim. İzlediğim görüntüler sonrası o gün, orada olan biteni ancak...

Aşı karşıtları geçen Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de bir miting düzenledi. Önce kişisel fikrimi söyleyeyim. İzlediğim görüntüler sonrası o gün, orada olan biteni ancak ‘saçmalığın daniskası’ diye niteleyebiliyorum.

Bana göre öyle ama yapacak bir şey yok. Demokrasilerde insanların saçmalama hakkı da olmalı. Tabii aynı demokraside; birileri saçmalıyorsa, başka birileri de bunun saçmalık olduğunu söyleyebilmeli.

Aşı karşıtlarının tezleri, sloganları şaka gibiydi. Bu tür mitinglerin dünyada örnekleri var, bizde de oldu.

O ortamı görünce aklıma şu soru geldi:

“O mitingde kürsüye siz çıksaydınız, orada toplanan fanatik aşı karşıtı kitleye neler söylerdiniz?” Bu soruyu, Türkiye’de pandemi sürecinin öne çıkan bilim insanlarından birine sordum. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol tepkisellikten uzak, gayet sakin ve bilimsel şekilde yanıtladı sorumu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar