Numan Kurtulmuş’tan ilk mesajlar

“Genel başkan vekilleri arasında hiyerarşik bir tasnif değil, eşitler arası bir görev paylaşımı olacaktır.” Bu sözler AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a ait. CUMHURBAŞKANI'NIN...

“Genel başkan vekilleri arasında hiyerarşik bir tasnif değil, eşitler arası bir görev paylaşımı olacaktır.” Bu sözler AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a ait.

CUMHURBAŞKANI'NIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ

AK Parti 7’nci Olağan Büyük Kongresi’nden çıkan en dikkat çekici sonuçlardan biri, partide ikinci genel başkan vekilliğinin ihdas edilmesi oldu. Bu görevi üç yıldır sürdüren Numan Kurtulmuş’a, Binali Yıldırım’ın da aynı sıfatla göreve başlayacak olmasını sordum.

- Sayın Kurtulmuş, partide artık iki genel başkan vekili olacak. Buna neden ihtiyaç duyuldu ve sizin açınızdan bu gelişmenin nasıl bir anlamı var?

- Önümüzdeki süreçte çok sıkı çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kadrolarımızı sayısal olarak da artırmamızda fayda olacaktır. MKYK’nın yapısındaki değişiklik de bu anlayışın bir tezahürüdür. İkinci bir genel başkan vekilinin daha görev yapacak olması, sayın Cumhurbaşkanımızın partiyle ilgili yükünü hafifletecek ve onu da rahatlatacaktır diye düşünüyorum.

- ‘İki genel başkan vekili’ modeli ilk kez uygulanacak. Burada bir öncelik ilişkisi söz konusu mu? Yani ‘Birinci başkanvekili-ikinci başkanvekili’ gibi bir sıralama söz konusu olacak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar