Ne oldu?

- Türkiye dediğini yaptı. Defalarca “Bizi oyalamaya devam ederseniz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” diyen Ankara, sonuçta kendi ‘güvenli bölge’sini kendi başına oluşturmuş oldu. - Amerika Birleşik...

- Türkiye dediğini yaptı. Defalarca “Bizi oyalamaya devam ederseniz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” diyen Ankara, sonuçta kendi ‘güvenli bölge’sini kendi başına oluşturmuş oldu.

- Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) inadı ve ‘bölgedeki karışıklığın devamından çıkar elde etme’ politikası yüzünden 4 asker şehit oldu, 20 masum sivil de hayatını kaybetti.

- Yaşananlar gösterdi ki; Suriye dosyasında ABD hâlâ bir aktör. Ancak gelinen nokta, bundan sonra Türkiye ile birlikte Rusya’nın belirleyici rolünün daha da güçleneceğini gösteriyor. Tabii artık denklemde, Moskova’nın himayesindeki Şam rejimi de daha ön planda olacak.

Ne olmadı?

- Her şey tam olarak Türkiye’nin istediği gibi olmadı.

- Birçok şey ABD’nin istediği gibi olmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar