NATO, Türkiye Afganistan

Türkiye siyasetinin duayen isimlerinden Hikmet Çetin 2003-2006 yılları arasında NATO’nun Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak görev yaptı. Tecrübeli devlet adamı Çetin ile dün saat 16.00 civarında...

Türkiye siyasetinin duayen isimlerinden Hikmet Çetin 2003-2006 yılları arasında NATO’nun Afganistan’daki Kıdemli Sivil Temsilcisi olarak görev yaptı. Tecrübeli devlet adamı Çetin ile dün saat 16.00 civarında, Brüksel’deki NATO Zirvesi devam ederken konuştuk.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

-Sayın Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmeye yaklaşık iki saat var. Bu önemli buluşmayla başlayalım. Ne bekliyorsunuz bu görüşmeden?

- İkili arasında ilk yüz yüze temas önemli. Bir buçuk saatlik görüşmenin neti yaklaşık yarısı kadar olur. Tercüme de olacak malum... Taraflar pozisyonlarını korumaya devam edecekler ve temel konularda tartışmaya girmeyecekler gibi geliyor bana.

- Çıkıştaki hava olumlu mu olur?

- Ortak basın toplantısı olmayacak. İki ülkeden de ayrı ayrı açıklamalar yapılacaktır. İki taraf da iyi niyet beyan edecektir. Gerginlik beklemiyorum. Taraflar, bilinen görüşlerini söyleyeceklerdir ama bir tartışma açmayacaklardır diye düşünüyorum. İkili ve bölgesel konulardaki sorunları dondurup kamuoyuna ve NATO’ya iyi mesajlar vereceklerdir. Sorunlu konularda görüşmeler devam edecektir. Aksi sürpriz olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar