Merkez Bankası'na neler oluyor?

Önce önemli bir hatırlatma: Reuters Haber Ajansı geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na güvenini kaybettiğini ve Kavcıoğlu’nu...

Önce önemli bir hatırlatma: Reuters Haber Ajansı geçen hafta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na güvenini kaybettiğini ve Kavcıoğlu’nu yakında görevden alabileceğini iddia eden bir haber yaptı. Hemen ardından, İngiltere merkezli Financial Times Gazetesi de Reuters’in haberini alıntılayıp Kavcıoğlu’nun görevden alınması hâlinde, yerine başkan yardımcılarından Semih Tümen’in getirilebileceğine dair söylentilere yer veren bir analiz yayınladı. Önceki akşam ve gece Ankara’da yaşanan gelişmeleri işte bu haberlerle hareketlenen gündem çerçevesinde okumak gerekiyor.

ERDOĞAN SAHİP ÇIKTI

Gelelim başlıktaki soruya… Sorunun cevabını Merkez Bankası kulisleri ve ekonomi çevrelerinde aradım. Konuşulanları, yapılan yorum ve değerlendirmeleri şöyle özetleyebilirim.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki akşam, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. Görüşmenin Cumhurbaşkanlığı tarafından –ikilinin fotoğrafıyla birlikte– duyurulması, Erdoğan’ın Kavcıoğlu’na kamuoyu önünde açık destek vermesi, sahip çıkması olarak değerlendiriliyor.

- Görüşmenin hemen ardından gelen Cumhurbaşkanlığı atama kararları da, hem haberlerin yalanlanması hem de Merkez Bankası Başkanı’na istediği ekiple çalışma imkânının tanınması anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar