Mehmet Hoca dinleniyor

Mide kanaması geçiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için tedavisini yürüten Prof. Dr. Halis Şimşek’i aradım. Hacettepe Üniversitesi’nden tanınmış gastroenterolog...

Mide kanaması geçiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için tedavisini yürüten Prof. Dr. Halis Şimşek’i aradım. Hacettepe Üniversitesi’nden tanınmış gastroenterolog (sindirim sistemi mütehassısı) Halis Şimşek “Genel durumu gayet iyi. Tehlikeli bir durumu yok” dedi ve ekledi: “Her şeyi aktif olarak hasta yatağından takip ediyor. Bu vesileyle biraz dinlenmiş de oluyor diye espri yaptık aramızda. Malum çok yoruldu bu süreçte.” Mehmet Ceyhan Hoca’nın meslektaşı ve yakın arkadaşı Prof. Şimşek haklı… Ceyhan, Mart başından bu yana her gün onlarca gazetecinin sorularını yanıtlıyor, canlı yayınlarda toplumu bilgilendiriyor. Sosyal medyada da aktif.

Covid-19 hayatımıza girdiğinden beri, kamuoyunun en güvendiği tıp insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan. Çoğunluk onu Bilim Kurulu üyesi diye biliyor ama değil. Gördüğü itibar ve güven, hem kariyerinden hem de kişilik yapısından kaynaklanıyor. Ceyhan birikimini, bilimsel gerçeklerle birlikte hiç eğip bükmeden ifade eden bir bilim insanı. Şimdiyse adeta ömrünü verdiği hastanesinde kendisi tedavi görüyor. Yakında yine aramızda olacak.

SİYAHİ DEĞİL SİYAH

Paris Saint Germain-Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, Rumen Dördüncü Hakem’in sebep olduğu skandal sonrası ‘ırkçılık’ bir kez daha gündemde. Bugünün dünyasında, bütün dillerin ‘ırkçı ifadeler’ diye bir gerçeği var. Misal bizde, Türkçe’de siyah insanları tanımlamak için kullanılan ‘zenci’ sözcüğü de bugün ‘ırkçı söylem’ kabul ediliyor. Kimileri aşağılayıcı ya da kötü bir anlamı olmadığını savunsa da, ‘zenci’ de artık ‘ırkçı ifadeler sözlüğü’ne girmiş durumda. Ve o sözlük her geçen gün genişliyor, gelişiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar