Lütfen gelmeyin!

“Bizim şu aşamada ısrarla istediğimiz, yıkılan binaların çevresine meraklı vatandaşlarımızın gelmemesi. Rica ediyoruz, lütfen gelmeyin...” Bu çağrının sahibi, İzmir Emniyet...

“Bizim şu aşamada ısrarla istediğimiz, yıkılan binaların çevresine meraklı vatandaşlarımızın gelmemesi. Rica ediyoruz, lütfen gelmeyin...” Bu çağrının sahibi, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın.

Dün öğleden sonra telefonla görüştüğüm Aşkın, sahadaki ekipleri koordine ederken yanıtladı sorularımı.

Emniyet Müdürü Aşkın’ın hemşehrilerine çağrısı şu:

İzmir Emniyet Müdürü, depremden birkaç gün önce bir ameliyat geçirmiş. Deprem olunca hemen mesaiye dönmüş. Nekahet dönemini görevde geçiren Hüseyin Aşkın, ilk saatleri şöyle anlattı:

Peki ya doğal afetler sonrası ortaya çıkan, o bildik ‘yağmacılar’ meselesi? Emniyet Müdürü Aşkın bu konuda da önemli bilgiler verdi:

Fay hatları ve çevresindeki yörelerde, deprem yönetmeliğine uygun yapılmamış, özellikle 1999 öncesinde inşa edilmiş binalarda oturmamak en önemli tedbir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 96 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar