Kılıçdaroğlu'na 2 kritik soru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dün yazılı olarak iki soru yönelttim. Sorularımı CHP Genel Başkan İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal vasıtasıyla gönderdim. Yanıtlar da akşamüstü aynı yolla geldi.

Tartışılan anayasa hazırlığı

CHP Lideri’ne yönelttiğim ilk soru ve Kılıçdaroğlu’nun yanıtı şöyle:

Haziran 2018’de Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine verdiğiniz demeçlerde sözünü ettiğiniz Anayasa değişiklik çalışmaları tam olarak nedir? Bugün gündeme getirilen iddiayla tartışılan metin, o gün bahsettiğiniz çalışma mıdır?

Demokratik bir Anayasa, Cumhuriyet Halk Partisi’nin daima gündeminde yer almıştır. Biz ısrarlı olarak Türkiye’nin darbe hukukundan arındırılması gerektiğini savunuyoruz. Bunun için demokratik bir Anayasa yapmak şart.

Nitekim bu çerçevede 2012 ve 2016 yıllarında Parlamento’da bütün partilerin katılımıyla iki kez çalışma başladı, tamamlanamadı. Biz parti olarak demokratik anayasa çalışmalarımızı düzenli olarak yürüttük. Çeşitli akademik kurullar oluşturduk. Arama toplantıları yaptık. 2016 yılı Kasım ayında Anayasa Çalıştayı düzenledik. Bu çalışmalarda güçlü parlamenter sistem için nasıl bir Anayasa gerektiğine ilişkin çok değerli ürünler ortaya çıktı. Bunların bir kısmı yayınlandı, bir kısmı da partinin hazırlığı olarak duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar