Karantina günlükleri-3

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı, alanında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli isimlerinden biri. İzmir’de yaşayan, dostum Mehmet Hacıyanlı COVID-19’un aynı zamanda bir damar...

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı, alanında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli isimlerinden biri.

İzmir’de yaşayan, dostum Mehmet Hacıyanlı COVID-19’un aynı zamanda bir damar hastalığı olduğunun altını çiziyor. Prof. Hacıyanlı, enfeksiyon ve göğüs hastalıkları uzmanı meslektaşlarının görev alanına girmemeye özen göstererek şu notları iletti:

“Uluslararası çalışmalar da gösteriyor ki, bu hastalığa yakalananların kardiyovasküler yani kalp-damar sağlığına ekstra dikkat etmesi gerekiyor. Hastalık sırasında ve sonrasındaki özellikle ilk bir ay, yüksek efor gerektiren faaliyetlerden kaçınılmalı. Yine bu dönemlerde bazı hastaların düşük dozda kan sulandırıcı ilaç kullanmalarında fayda olabilir. Hastalığı atlattım diye rahatlayıp hemen eski yaşam temposuna dönmemek gerek.”

Bu hekim notunu düştükten sonra gelelim bizim evin hâl-i pür melaline… Karantina günlerini evde geçiren ikiz çocuklarımızdan, duygu ve düşüncelerini yazmalarını istedik.

İşte Deniz ve Ege’nin kaleminden, çocuk gözüyle karantina…

DENİZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 297 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 95 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 93 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar