Kadına şiddet değil 'Cins kırım'

Yıllardır; konu ‘kadın’ olduğunda görüşlerine başvurduğum, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi veren kadın aktivistlerden rica etmiştim. Kadına şiddet, taciz, tecavüz, cinayet gündemindeki...

Yıllardır; konu ‘kadın’ olduğunda görüşlerine başvurduğum, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi veren kadın aktivistlerden rica etmiştim. Kadına şiddet, taciz, tecavüz, cinayet gündemindeki önceliklerini yazmalarını istemiştim.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yazımı kadınlar yazsın istemiştim. İşte bu yazı, o kadınlardan gelen mesajların harmanlanmasıyla çıktı ortaya. Yani bu yazıyı kadınlar yazdı.

60 GÜNDE 67 KADININ ÖLDÜRÜLMESİ...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre 2021’in ilk 60 gününde 67 kadın öldürüldü. “Her gün kadınların öldürüldüğü bir ülkede bu mesele artık ‘kadına şiddet’ olarak tanımlanamaz, bu bir ‘cins kırımdır’ yani tüm cinsi yok etmeyi hedef alan bir saldırıdır” diyor kadınlar. Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) Ocak ayında, kadın cinayetlerine karşı ‘cins kırımı’ kampanyası başlattı. Çok sayıda aktivist, yazar, sanatçı Meclis’i kadın cinayetleri gündemiyle acil toplantıya çağırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Meclis’te yaptığı konuşmada, “Gelin EŞİK’in çağrısına uyalım, derhal toplanalım” dedi ama Kadıgil’in mücadeleye, görüşülen kanun teklifini kabul ederek başlanabileceği çağrısı AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

En temel insan hakkı olan ‘yaşam hakkı’ ihlal edilen kadınlar, kendileri için ‘hayatî’ bu meselenin siyasi polemiklere kurban edilmesinden şikâyetçiler. “Siyasi partiler, her gün öldürülen kadınlar için Meclis’i derhal toplayıp acil alınması gereken önlemleri görüşmeli” diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar