İşin uzmanından WhatsApp mevzuu

Gündemdeki konuyu, yani WhatsApp’ın kullanıcılarına dayattığı yeni sözleşmeyi, siber güvenlik uzmanı Alper Başaran ile konuştum dün. *Kullanıcı sözleşmeyi onaylarsa, 8 Şubat itibariyle...

Gündemdeki konuyu, yani WhatsApp’ın kullanıcılarına dayattığı yeni sözleşmeyi, siber güvenlik uzmanı Alper Başaran ile konuştum dün.

*

Kullanıcı sözleşmeyi onaylarsa, 8 Şubat itibariyle, WhatsApp yazışmalarımız istihbarat maksatlı ya da mahkemelerde delil olarak kullanılabilecek mi?

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran şöyle diyor:

- Herhangi bir devlet kendi vatandaşını izlemek istedikten sonra zaten izleyebilir. Bu bütün dünyada böyle. Verilerini paylaşma konusunda da Facebook zaten işbirliği yapan bir şirket. Yani istihbarat örgütleri ya da mahkemeler açısından değişen bir durum olmayacak.

Burada endişelenmemiz gereken şu. WhatsApp üzerinden bir arkadaşıma fotoğrafımı gönderdim diyelim. Üç gün sonra internette olmadık bir ürünün reklamında kendimi görür müyüm? Ya da kimlik veya kredi kartımın fotoğrafı kimlerin eline geçecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 301 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 99 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar